Laatste nieuws

Afgeleverd

23.03.2013

   afgeleverd                &

LOGO-NAGEL 300dpi wit


Landini Noord is een
Dealer van Louis Nagel
www.louisnagel.com

TS 10055

TypeGetrokkenMachinebeschrijvingMiddenaflegharkWerkbreedte ca. m10.00Transportbreedte ca. m (incl)2.99Transportlengte/stallingslengte ca. m6.48Vereiste hydraulische aansluitingen2 x DW + 1 x EWAantal tandarmen per rotor15Aantal dubbele tanden per arm4Zwadaflegging in rijrichtingMiddenBenodigd vermogen ca. kW/PS51/70Bandenuitrusting8 x 18/8.50-8Bandenuitrusting met tranportonderstel300/80-15.3Gewicht ca. kg2900Extra informatie

 

De nieuwe middelzwadhark TS 10055 van FELLA combineert op perfecte wijze snelheid met prestaties

Snel en efficiënt, zo laat de nieuwe middelzwadhark TS 10055 van FELLA zich treffend beschrijven. Als enige op de markt beschikt de nieuwe machine van de landbouwmachinespecialist over 18-inch banden op het rotoronderstel. Met een snelheid tot 50 km/h en de enorme werkbreedte van 8,80 m tot 10,0 m, welke hydraulisch verstelbaar is, onderstreept de TS 10055 zijn bijzonderheid.
 
Hoofd van de afdeling constructie Bernhard Kohl: „Dit model is compleet nieuw in ons productaanbod. De machine vult de behoefte aan grotere werkbreedten in en heeft een bijzonder hoge effectiviteit. Het was voor ons dus meer dan vanzelfsprekend, dat wij een middelzwadhark zouden ontwikkelen die aan deze behoefte zou voldoen.“ Dat is ook de reden waarom de onderneming uit Feucht ook in de toekomst zich meer gaat richten op de ontwikkeling van machines met grotere werkbreedten – nog grotere zwadvolumes bereiken zodat het werk voor de oogstmachine efficiënter wordt.
Om zwaden van grote volumes optimaal te kunnen verwerken, beschikt de TS 10055 over een nieuw ontwikkelde, grotere rotorkop, de zogenaamde 5-kop. Deze zwadharkkop met gesloten draaibaan wordt gekenmerkt door twee onderhoudsvrije kogellagers per rotorarm, die op een grote afstand van 43 cm zijn geplaatst en zo voor maximale stabiliteit zorgen. De dubbele lagers van de ingangsas bij de 5-kop zorgen voor optimale krachtoverbrenging en een rustige loop.
 
Dankzij het jet effect – net als bij een vliegtuig raken bij het neerlaten eerst de achterste en dan de voorste wielen de grond, bij het opheffen is het precies omgekeerd – wordt voorkomen dat tanden in de bodem blijven steken. Graszode en machine worden op deze manier duidelijk ontzien. De cardanische ophanging van de rotor zorgt voor een uitstekende aanpassing aan de bodem – ondanks de enorme rotordiameter van 4,20 m.
De nieuwe middelzwadhark valt bovendien op door een automatisch omhoogzwenkend zwaddoek, beveiliging tegen overbelasting voor iedere rotor en een standaard groothoekcardanas met vrijloop. Het hefmechanisme voor de kopakker beschikt over een automatische hoogtebegrenzing. Evenals de verstelling van de werkbreedte, vindt ook de zekering van de zwenkarmen in de transportstand hydraulisch plaats.
 
De draaiasbesturing bij de TS 10055 ligt, zoals bij alle FELLA-zwadharken met onderstel, beschermd in het frame. In tegenstelling tot bij andere fabrikanten zijn hier niet meerdere scharnieren nodig voor de overbrenging van de stuurbeweging op de transportbanden. Precieze besturing, ook na jaren gebruik, en minder slijtage zijn het resultaat. De hoogwaardige technische uitrusting wordt afgerond door de 15 tandarmen met vier dubbele tanden en de 4-wiels tastonderstellen met twee onbeweeglijke wielen en twee naloop-wielen.
 

 Net als alle producten van FELLA overtuigt de nieuwe TS 10055 door precisie, hoge prestaties - geheel volgens de nieuwe slogan „Energie oogsten“ - en een lange levensduur.

 

 

 

 

Download hier de brochure

Onze gerenomeerde partners

Gaspardo  Sigma4 Landinilogo Maschio  Fella