Laatste nieuws

Afgeleverd

23.03.2013

   afgeleverd                &

LOGO-NAGEL 300dpi wit


Landini Noord is een
Dealer van Louis Nagel
www.louisnagel.com

SM 4080 TL

Soort maaier

Schijvenmaaier

Type

Grote schijvenmaaier

Machinebeschrijving

SM 4080 TL

Driepuntsaanbouw categorie

II+III

Hefarm-ophanging

ja

Werkbreedte ca.

4,00 m

Capaciteit ca. ha/h

4,8

Aantal maaischijven

8

Benodigd vermogen ca. kW/PS

72/99

Aftakas toerental t/min.

1000

Aanbouwmogelijkheid voor een kneuzer

nee

Gewicht ca. kg

980

Extra informatie

SM = Schijvenmaaier FP = Front Pendelbok FZ = Front getrokkenbok KC = Kneuzer met veertanden RC = Rollenkneuzer TL = TurboLift systeem (bodemdrukontlasting)

De schijvenmaaier SM 4080 TL  met zijwaartse spooraanpassing en zwaartepunt ophanging heeft een werkbreedte van 4 m. De maaibalk bestaat uit 8 schijven, welke afzonderlijk worden aangedreven door aandrijfunits met een centrale as achter in de maaibalk.
 
Gering vermogen
De maaier wordt gekenmerkt door het feit dat er een gering vermogen/brandstof nodig is voor de aandrijving. Een vrijloopkoppeling zorgt ervoor dat de, met 1000rpm aangedreven, maaier niet overbelast word.
 
Ophanging
Deze zwaartepunt opgehangen maaier kent een hydropneumatisch bodemontlasting systeem (FELLA Turbo-Lift-Systeem). Hierdoor weet de maaier zich perfect aan te passen aan alle bodemoneffenheden. Dit systeem heeft tevens een vermogen verlagend effect doordat de maaibalk nu met minder kilogrammen op de bodemrust.
Een nieuwe (gepatenteerde) compacte ´glijdgeleiding´ stabiliseert de maaibalk in zowel horizontale als verticale richting en houdt de maaibalk als het ware op twee punten vast zonder dat er concessies gedaan worden aan de bodemaanpassing.
 
  • Bodemdruksysteem is instelbaar zonder gereedschap.
  • Druk op de bodem tijdens de rit verstelbaar.
 
Breedspreid
Het gemaaide gewas ligt standaard breedgespreidt. Optioneel is er een ´zwadinrichting´ te verkrijgen waardoor er twee smalle zwaden van ca 1,10m ontstaan.
 
Uitbreekbeveiliging
De mechanisch instelbare uitbreekbeveiliging zorgt voor een grote mate van veiligheid bij het raken van een obstakel. In het geval van ´uitbreken´ scharniert de maaier naar achteren en omhoog, waardoor de maaier over het obstakel heen zwenkt en automatisch weer terug valt in zijn werkpositie.
 
Transportpositie
Voor transport wordt de maaier hydraulisch naar achteren gezwenkt zodat er sprake is van een zeer geringe transport hoogte. Het ´Turbo-Lift´ systeem functioneert tijdens transport als dans onderdrukking.
 
Onderhoud
Voor een optimale toegankelijkheid voor reiniging- en onderhoudswerkzaamheden zijn zowel de voorste als de achterste beschermingsdoeken omhoog te klappen. Het doek wordt aan de buitenzijde beschermt door beugels welke beschadiging aan het doek voorkomen.
 
Afkoppelen
De machine kan in zowel de transportpositie als in de werkstand van de trekker worden afgekoppeld. Door het hydropneumatische systeem is de maaier zeer eenvoudig drukloos te maken en hierdoor makkelijk weg te zetten.
 

Onze gerenomeerde partners

Gaspardo  Sigma4 Landinilogo Maschio  Fella